ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΡΦΕΑΣ πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα «Φορολογικά, Νομικά και Οργανωτικά Θέματα Αθλητικών Συλλόγων», υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Έβρου, του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης και του Συλλόγου Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Έβρου.

Η ημερίδα φιλοξενήθηκε στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη στις 17/3/19 και συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό εκπρόσωποι συλλόγων από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, καθώς και επαγγελματίες από τον φοροτεχνικό και νομικό χώρο. Τα θέματα που αναλύθηκαν αφορούσαν τους αθλητικούς συλλόγους, μετά τις αλλαγές στην εθνική φορολογική και αθλητική νομοθεσία τα τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος Εφοριακών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρος Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου Θεοδόσης Στεφανάκης ανέπτυξε τα θέματα: λειτουργία των αθλητικών σωματείων, SWOT ανάλυση ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου, υποχρεώσεις από τήρηση βιβλίων, φορολογιστικό πλαίσιο, πρακτικά φορολογικά θέματα (απαλλαγή Φ.Π.Α. εκδηλώσεων, συνδρομές μελών, λειτουργία ακαδημιών εκμάθησης Αθλημάτων, αντιμετώπιση δωρεών – χορηγιών, διαφημίσεις γηπέδων, λειτουργία κυλικείων, αμοιβές αθλητών, προπονητών, ασφάλιση προπονητών, εργόσημο διαιτητών).

Η Δικηγόρος LLM – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και με μεγάλη εμπειρία σε αθλητικές υποθέσεις σωματείων Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου, ανέπτυξε το Νομοθετικό πλαίσιο οικονομικής διαχείρισης αθλητικών σωματείων.

Τέλος ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής Δημήτρης Γαργαλιάνος, ο οποίος έχει διατελέσει τεχνικός σύμβουλος επιμόρφωσης και στατιστικής στο ΣΕΓΑΣ και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εργάστηκε στην Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων του Σίδνεϋ 2000 και της Αθήνας 2004, ενώ συνεργάστηκε και με την Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή, ανέπτυξε τα θέματα: οργάνωση, διοίκηση αθλητικού σωματείου, σύγχρονο Marketing στον αθλητισμό, χρηματοδοτικά εργαλεία, εκπαίδευση και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, χρήση νέων τεχνολογιών.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΟΡΦΕΑΣ ανταποκρινόμενο θετικά στην επιθυμία πολλών εκπροσώπων συλλόγων και επαγγελματιών του χώρου, θα συνεχίσει την υλοποίηση νέων ενημερωτικών δράσεων για τα θέματα που αφορούν τους αθλητικούς συλλόγους, μετά τις αλλαγές στην εθνική φορολογική και αθλητική νομοθεσία.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό, ζητούμε τη συνδρομή σας απαντώντας σε ορισμένα απλά ερωτήματα:

https://docs.google.com/forms/d/1sbp2VDzqKTj7ZJMPdKPBHBBxYMD9bBivOxtVaFQHQCQ/edit?fbclid=IwAR3Ln60Mn_mZEthkp2RVBgdoRpUENTJgPqRR52ggdXIwmWBHBwgxeyJKpvk

Περισσότερες πληροφορίες για το ΔΙΚΤΥΟ ΟΡΦΕΑΣ στο https://www.orfeas.eu/

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΕΙΣ