Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ εξορμά στην 3η πεζοπορική διαδρομή για αρχάριους, με την υποστήριξη του Δικτύου Ορφέα, στην περιοχή του Νέστου

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, ένας σύλλογος οραμάτων και ιδανικών, δημιουργήθηκε για τα παιδιά, τους νέους και όσους οραματίζονται μια καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία και φιλοδοξεί να φέρει τα οφέλη του αθλητισμού αλλά και της ζωής κοντά στην φύση στην καθημερινή μας ζωή.

Ύστερα από τις δύο προηγούμενες επιτυχημένες πεζοπορίες που πραγματοποιήθηκαν (στη Δαδιά και στα Λουτρά Τραϊανούπολης) και την δημιουργία προσδοκίας από τους  συμμετέχοντες για την επόμενη δράση του συλλόγου, η δική μας Κική, η  Κική Τσακαλδήμη, του Έβερεστ, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσει την 3η πεζοπορία του τμήματος… αυτή τη φορά για τους ενήλικες.

Προορισμός…τα στενά του Νέστου, η διάσχιση των οποίων είναι μια από τις ωραιότερες πεζοπορικές διαδρομές που μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα. Η διαδρομή είναι εύκολη και κατάλληλη για αρχάριους αλλά και παιδιά άνω των 12 ετών (με συνοδεία γονέα).

Το σημείο εκκίνησης του μονοπατιού βρίσκεται  έξω από το χωρίο Γαλάνη. Το μονοπάτι  ακολουθεί τον ποταμό Νέστο άλλοτε σχεδόν δίπλα στην όχθη του και άλλοτε από ψηλά δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει από απόσταση τους μαιάνδρους που σχηματίζονται.

Η επιστροφή θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας και αφού  τα μέλη της ομάδας θα έχουν «χορτάσει» από τις ομορφιές της φύσης,  οι νοστιμιές παραδοσιακής ταβέρνας της περιοχής θα χορτάσει και την  πείνα τους! Εκεί τα μέλη της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να ανταλλάξουν εμπειρίες, καθώς  εξίσου σημαντικό με την πεζοπορία είναι η ουσιαστική επικοινωνία και το μοίρασμα των εμπειριών.

Την όλη οργάνωση επιμελείται το Δίκτυο Ορφέας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ης Πεζοπορικής Διαδρομής στο Νέστο:

8:00 Αναχώρηση από στάδιο Φώτης Κοσμάς.

09:20  άφιξη στο χώρο στάθμευσης έξω από χωριό Γαλάνη.

9:30 Εκκίνηση πεζοπορίας.

12:15  Επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.

Ακολουθεί ελεύθερη ώρα όπου οι συμμετέχοντες μπορούν είτε να απολαύσουν τον καφέ τους στον χώρο αναψυχής,  να απολαύσουν την φύση αλλά και να ασχοληθούν με αθλοπαιδιές όπως πχ τοξοβολία,  που υπάρχουν οργανωμένα στον χώρο.

13:30 ώρα φαγητού σε παραδοσιακή ταβέρνα

15:30 αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη

 

Η μετακίνηση θα γίνει με ναυλωμένο λεωφορείο.

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται 18€ για ενήλικες και 15€ για παιδιά άνω των 12 ετών (με συνοδεία γονέα) (δεν περιλαμβάνεται στο ποσό φαγητό).

Μέγιστος αριθμός συμμετοχής, τα 50 άτομα.

 

 

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ